fbpx
Сьогодні
15:16 21 Жов 2022

Президент України зустрівся з конгресменами США

English version here

Президент Володимир Зеленський обговорив із членами Палати представників Конгресу США Майком Тернером, Джеймсом Хаймсом та Еріком Сволвелом передачі Україні систем ППО в необхідній кількості та посилення санкційного тиску на росію.

Про це повідомляє пресслужба Президента.

Під час зустрічі із конгресменами Зеленський наголосив, що їхній візит в Україну є особливо важливим саме сьогодні, коли росія посилила терор проти мирних міст і цивільної інфраструктури, завдаючи ударів ракетами та іранськими дронами.

"Це сміливий крок із вашого боку, який свідчить про потужну двопалатну та двопартійну підтримку України, підтверджує, що Сполучені Штати є нашим стратегічним партнером", – зазначив Президент.

Зеленський поінформував членів Палати представників про ситуацію на передовій та першочергові потреби Збройних сил України. Він високо оцінив підтримку з боку Конгресу, Президента США, його адміністрації та всього американського народу. При цьому глава держави закликав нарощувати допомогу, щоб наблизити мир.

Окремо Зеленський наголосив на важливості передачі Україні систем ППО в необхідній кількості для створення над нашою країною повітряного щита, який має захистити цивільне населення та об'єкти критичної інфраструктури. Такі системи стали б важливим елементом гарантій безпеки для нашої держави.

Учасники зустрічі обговорили питання євроатлантичної інтеграції України та гарантій безпеки. Сторони погодилися із неприпустимістю ядерного шантажу з боку російського керівництва.

Співрозмовники обмінялися думками щодо посилення санкційного тиску на країну-агресора, що набуває особливого значення з огляду на здійснені росією протягом останніх тижнів терористичні атаки на мирне населення та цивільні об'єкти в нашій країні.

Президент окремо зазначив, що світ має визнати росію державою-терористом.

Зеленський наголосив на важливості належної підготовки України до зими та необхідності оперативного відновлення енергетичної інфраструктури, яка зазнала руйнувань. Було висловлено сподівання, що Сполучені Штати візьмуть активну участь у відбудові України.

Члени Палати представників запевнили Президента у непохитній підтримці України з боку США і наголосили на важливості відновлення територіальної цілісності України.

Окремо були позитивно відзначені результати липневого візиту першої леді України Олени Зеленської до США та її виступ у Конгресі, що сприяло поширенню інформації про злочини російських військових в Україні.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: