fbpx
Сьогодні
14:58 21 Жов 2022

Лінкявічюс вважає, рф має допустити на Каховську ГЕС міжнародних спостерігачів

Колишній міністр закордонних справ Лінас Лінкявічюс вважає, що росія має допустити на Каховську ГЕС міжнародних спостерігачів, аби розвіяти звинувачення у намірі підірвати її.

Про це дипломат написав у Твітері.

"Щоб розвіяти звинувачення щодо мінування дамби в Херсонській області, росія має допустити туди міжнародних спостерігачів. Підрив (Каховської ГЕС – ред.) може спричинити гуманітарну катастрофу, повна відповідальність за яку ляже виключно на росію", – написав Лінкявічюс.

Довідка

Президент Володимир Зеленський заявив у четвер, що російські загарбники замінували Каховську ГЕС і готують теракт, та закликав направити на гідроелектростанцію міжнародну спостережну місію.

Радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк заявив, що російська федерація готує техногенну катастрофу із затопленням території на півдні України, щоб зупинити український контрнаступ.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба поінформував, що Україна працює над тим, щоб донести до росії чіткий сигнал, що навіть підготовка до підриву Каховської ГЕС тягне за собою відповідальність.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: