fbpx
Сьогодні
22:35 20 Жов 2022

Воєнні злочини росіян в Україні мають усі ознаки геноциду, - ОП

Воєнні злочини, скоєні російськими загарбниками у нашій країні, мають всі ознаки геноциду українського народу.

Про це розповів заступник керівника Офісу Президента Андрій Смирнов в інтерв'ю виданню "Бабель".

"У тих воєнних злочинах, які коїть армія росії та особисто путін в Україні, є всі ознаки геноциду українського народу. До речі, справу про геноцид розслідує також Офіс прокурора МКС (Міжнародного кримінального суду – ред.)", – зазначив він.

Смирнов поінформував, що в розробці механізму майбутнього Спеціального міжнародного трибуналу проти росії поки виходять з того, що він відбуватиметься без особистої участі путіна, котрий, за його словами, є "бункерним створінням, яке сидить у своїй клітці".

"Змінити форму роботи трибуналу і врахувати участь фігуранта – це доволі проста процедура. Можливо, ми щось вигадаємо, запропонуємо якийсь механізм обміну путіна на щось. Чому ні? Але поки виходимо з того, що не зможемо змусити його приїхати на трибунал", – пояснив заступник керівника ОП.

Довідка

22 вересня Президент Володимир Зеленський утворив робочу групу на чолі з керівником ОП Андрієм Єрмаком, яка займатиметься опрацюванням питання створення Спеціального міжнародного трибуналу щодо притягнення до відповідальності винних в агресії проти України.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: