fbpx
Сьогодні
11:37 20 Жов 2022

У Міноборони Білорусі повідомили про виліт російської авіації з її території для "патрулювання" кордонів Союзної держави

Фото: З відкритих джерел

У білорусі повідомили про те, що російська авіація здійнялася у небо з території рб начебто для "патрулювання" кордонів Союзної держави

Про це пишуть у пресслужбі Міноборорони Білорусі.

"У ці хвилини російська авіаційна складова регіонального угруповання військ (сил) здійснює планове патрулювання повітряних кордонів Союзної держави", наголосили у повідомленні.

Довідка

Нагадаємо, 10 жовтня самопроголошений президент білорусі александр лукашенко заявив, що він і президент рф владімір путін домовились розгорнути спільне регіональне угруповання військ.

Як зазначив він, рб пішла на це через необхідність зміцнення своєї безпеки "через стрімку зміну ситуації".

15 жовтня перші ешелони з російськими військовослужбовцями прибули до Республіки білорусь.

Кількість російських військових, що буде знаходитися в білорусі в рамках розгортання "спільного угрупування військ", за словами Ревенка, складе до 9 тисяч осіб.

16 жовтня Держприкордонслужба України повідомила, що ситуація на кордоні з Білоруссю наразі контрольована, змін не зафіксовано, за обстановкою з російськими військами вглибині цієї країни стежить розвідка та відповідні підрозділи Сил оборони.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: