fbpx
Сьогодні
10:54 19 Жов 2022

У білорусі чоловіки почали масово отримувати повістки до воєнкоматів

У республіці білорусь чоловіків почали масово викликати до військових комісаріатів

Про це повідомляє "Гаюн".

Як повідомляють у виданні, у Міноборони рб заспокоюють громадян. У відомстві наголошують, що повістки, нібито, роздають для "обліку даних".

"Громадяни викликаються для звіряння наявних даних шляхом особистого спілкування з ними за місцем роботи (навчання), а також за місцем проживання у місцевих органах влади та військових комісаріатах.

При цьому виклик громадян для бесіди проводиться у робочому порядку, у тому числі телефоном та повістками", зазначили у Міноборони.

У міністерстві підкреслили, що заходи військово-облікової роботи мають виключно плановий характер.

Вони мають завершитися до кінця року і що жодних мобілізаційних заходів у Білорусі не проводяться.

За даними видання, відомо, що повістки розсилають зокрема демобілізованим дембелям 5-ї СЗГ у м. Мар'їна Гірка. Їх викликають на військові збори.

Також є дані, що повістки надходять колишнім міліціонерам, робітникам низки гродненських підприємств, а також демобілізованим десантникам.

Нагадаємо, що білоруські військові негативно ставляться до перспективи війни. Частина білоруських військових не хоче виконувати наказ про наступ на Україну.

До білорусі росія звозить своїх військових та перекидає техніку. на думку експертів, це може бути пов'язано з браком місця для мобілізованих в рф.

Нагадаємо, 10 жовтня самопроголошений президент білорусі александр лукашенко заявив, що він і президент рф владімір путін домовились розгорнути спільне регіональне угруповання військ.

Як заначив він, рб пішла на це через необхідність зміцнення своєї безпеки "через стрімку зміну ситуації".

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: