fbpx
Сьогодні
12:24 20 Жов 2022

Сполучені Штати в ООН заявили про впевненість у тому, що росія застосовує іранські дрони в Україні

English version here

Сполучені Штати Америки не мають сумніву щодо походження дронів-камікадзе, які росія активно та масово використовує проти України

Про це йде мова у заяві Держдепу. пише ЄП.

Таку заяву зробили США на зустрічі Ради Безпеки ООН та додали, що готують санкції проти Ірану.

Зазначимо, що питання про іранські дрони в Україні разом порушили США, Британія та Франція.

"Ми висловили глибоку струбованість з приводу придбання росією цих безпілотників у Ірану, всупереч резолюції Радбезу ООН 2231.

США ще у липні почали попереджати про плани Ірану надати БПЛА росії для використання у її варварській війні проти України.

І зараз у нас є вдосталь доказів того, що цими безпілотниками б'ють по українському цивільному населенню та інфраструктурі", – зазначив Держдеп.

"Доки Іран продовжує брехати і заперечувати надання росії зброї для використання в Україні, ми будемо працювати із союзниками й партнерами, щоб запобігти передачі росії небезпечного озброєння.

Ми без вагань застосуємо санкції та інші відповідні інструменти проти всіх, причетних до цього процесу", – наголошують у комюніке.

Держдеп також додав, що Сполуені Штати продовжать надавати Україні масштабну військову допомогу, включно з засобами протиповітряної оборони, щоб вона могла захищатися від цієї нової загрози.

Нагадаємо, що протягом майже двох тижнів росія неодноразово атакувала українські міста крилатими ракетами та іранськими безпілотниками-камікадзе, намагаючись завдати пошкодження енергетичній інфраструктурі.

Для цього рф застосовує дрони-камікадзе, які фахівці ідентифікують як іранські "Шахед-136", а російські сили використовують їх під назвою "Герань".

Тегеран неодноразово заперечував передачу безпілотників росії. У Білому домі вважають заперечення Ірану неправдою.

Міністерство закордонних справ офіційно звинуватило Іран у співучасті в агресії проти України.

Нагадаємо, що очільник українського МЗС Дмитро Кулеба вніс на розгляд президента пропозицію щодо розірвання дипломатичних відносин з Іраном.

Також він заявив, що Україна готова передати "мішок доказів" країнам ЄС, які мають сумніви щодо застосування росією іранських дронів.

За інформацією ЗМІ, росія також підписала угоду з Іраном про постачання ракет "земля-земля" на додачу до дронів.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: