fbpx
Сьогодні
19:56 17 Жов 2022

Іран став співучасником воєнних злочинів Росії, — МЗС України

English version here

Постачання бойових безпілотників Російської Федерації для ударів по Україні зробили Іран співучасником воєнних злочинів та терактів.

Про це повідомляє МЗС.

За його словами, лише за останній тиждень Росія завдала понад 100 ударів іранськими дронами-камікадзе по житлових будинках, електростанціях, очисних спорудах, мостах та дитячих майданчиках в українських містах. Внаслідок цього загинули і поранені десятки осіб, у тому числі діти. Також пошкоджено третину енергетичної інфраструктури України та дві дипломатичні установи в Києві.

"Надання зброї для ведення загарбницької війни в Україні та вбивства українських громадян робить Іран співучасником злочину агресії, воєнних злочинів та терористичних актів Росії проти України. Закликаємо Тегеран негайно припинити постачання будь-якої зброї Росії. В іншому випадку Іран та його керівництво нестиме найсуворішу відповідальність, у тому числі в рамках міжнародних судових процесів щодо злочинів Росії проти України", – йдеться в заяві.

Сьогодні міністр закордонних справ Дмитро Кулеба звернувся до глав МЗС країн-учасниць Євросоюзу із закликом накласти нові санкції на Іран. Особливої актуальності вони набувають на тлі повідомлень про наміри передати Росії балістичні ракети "земля-земля".

"Україна вживатиме всіх доступних заходів для захисту цивільного населення, суверенітету та територіальної цілісності від зовнішньої агресії в рамках втілення невід'ємного права на самооборону відповідно до Статуту ООН", – додали в МЗС.

Нагадаємо, що попередньо чотири людини загинули внаслідок влучання російської ракети у житловий будинок у Шевченківському районі Києва вранці 17 жовтня.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: