fbpx
Сьогодні
20:52 16 Жов 2022

Українська енергосистема працює стабільно, — Шмигаль

Українська енергосистема уже стабілізована, однак українцям варто зменшити споживання у пікові години через зниження пропускної спроможності електромереж.

Про це сказав Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду у п'ятницю, передає Укрінформ.

"Учора (13 жовтня – ред.) нам вдалося стабілізувати електропостачання по всій країні після атаки російських терористів 10-12 жовтня на нашу енергетичну інфраструктуру. Графік примусових обмежень споживачів учора вже не застосовувався", – сказав Шмигаль.

Він наголосив, що зараз енергосистема працює стабільно, однак пропускна спроможність магістральних енергетичних мереж знижена через численні руйнування в результаті ракетних обстрілів. За словами Шмигаля, енергетикам потрібен час для відновлення надійності енергопостачання споживачів.

"Впродовж цього часу критично необхідно знижувати навантаження на мережі для уникнення аварій. Тому актуальним залишається заклик добровільно зменшити споживання протягом дня та особливо у ранковий і вечірній піки споживання", – зазначив очільник уряду.

Він також подякував українським енергетикам за їхні професіоналізм та мужність.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: