fbpx
Сьогодні
09:29 01 Жов 2022

Politico: Заявка України про прискорений вступ до НАТО стала несподіванкою для Білого дому

Заява України щодо вступу до НАТО стала несподіванкою для адміністрації президента Сполучених Штатів Джо Байдена

Про це повідомило видання Politico з посиланням на двох американських чиновників, знайомих з внутрішніми обговореннями, пише ЄП.

У виданні не вказують на прямі цитати джерел, від яких отримало цю інформацію.

Проте Politico наводить коментар спікерки Палати представників США Ненсі Пелосі, яка уникла прямої відповіді на запитання, чи підтримує вона вступ України до НАТО.

"Ми дуже віддані демократії в Україні. Виграймо цю війну. Але я була б за те, щоб вони мали гарантію безпеки", — сказала Пелосі.

Натомість демократ Майк Квіглі висловив підтримку заявці України.

"Боротьба України — це причина, чому ми взагалі створили НАТО. Після Другої світової війни ми визнали, що авторитарному режиму не можна дозволити знищити демократичну країну. Я думаю, що ми маємо це підтримати", сказав Квіглі.

Нагадаємо, 30 вересня Володимир Зеленський оголосив про підписання Україною заявки на пришвидшений вступ до Північноатлантичного альянсу.

Він також закликав західних партнерів втілити підготовлені Україною пропозиції гарантій безпеки, викладені в Київському безпековому договорі.

Своєю чергою Генсек НАТО заявив, що Україна має право подати заявку на членство, але пріоритет зараз – допомога.

Зазначимо, що Канада та країни Балтії заявили про підтримку заявки України на вступ у Північноатлантичний альянс (НАТО).

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: