fbpx
Сьогодні
11:16 30 Вер 2022

Обстріл гуманітарної колони біля Запоріжжя: у лікарні доставили 62 людини

російські війська випустили три ракети С-300 по гуманітарній колоні, що стояла поблизу траси Запоріжжя-Оріхів. У лікарні доставлено 62 людини, 23 – загинули.

Про це на місці події сказала начальник відділу комунікації ГУ НП у Запорізькій області Анна Ткаченко, повідомляє  "Укрінформ".

"Сьогодні о 7:10 російські війська завдали три ракетних удари в район авторинку, поблизу траси Запоріжжя-Оріхів. У зоні ураження опинилася колона цивільних громадян, яка намагалася перетнути пункт пропуску та виїхати на тимчасово окуповану територію. На цей час відомо про 23 загиблих, 62 особи доставлені до медичних закладів міста. Їхній стан встановлюється", – зазначила вона.

На місці події працювали поліція, військові та цивільні медики, волонтери Червоного Хреста, рятувальники.

Відомо, що сьогодні на виїзд із Запоріжжя зареєструвалися 248 цивільних автомобілів. На момент обстрілу на місці було близько 100 людей.

"На території авторинку є потрапляння трьох ракет зенітно-ракетного комплексу С-300", – зазначив начальник управління вибухотехнічної служби ГУНП в Запорізькій області Сергій Угрюмов.

За його словами, люди загинули та отримали травми внаслідок ураження уламковими елементами. Ці ракети при влучання вибухають, вражаючі елементи розсіюються на велику площу.

Довідка

Сьогодні вранці російські війська завдали ракетного удару по гуманітарній колоні, яка їхала на тимчасово захоплені території.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: