fbpx
Сьогодні
10:23 21 Вер 2022

У розвідці Британії пояснили для чого росія поспішає провести так звані референдуми

Поспішна організація так званих референдумів на окупованих росією територіях викликана побоюваннями неминучого наступу України

Про це інформує Рубрика, посилаючись на звіт розвідки Міноборони Британії.

У британській розвідці додали, що також це дасть, на їхню думку, окупованим територіям очікувану більшу безпеку після формального приєднання до РФ.

"20 вересня офіційні особи окупованих росією Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей України оголосили про проведення референдуму щодо приєднання до Російської Федерації.

Ці референдуми відбулися за офіційним визнанням російською Думою Донецької та Луганської Народних Республік 21 лютого 2022 року", наголошують у повідомленні.

Також у британській розідці повідомляють, що російські сили в Україні продовжують відчувати нестачу особового складу.

Нагадаємо, що 20 вересня Держдума росії проголосувала за внесення поправок до закону, який розширює покарання за невиконання зобов'язань військовослужбовцями.

"Це, ймовірно, зроблено для обмеження кількості дезертирств та відмов. Російське цивільне та військове керівництво за останні два тижні зіткнулося зі значним тиском.

Ці нові заходи, швидше за все, були висунуті через громадську критику і знаменують собою подальший розвиток стратегії росії", наголошують у звіті.

У Міноборони Британії повідомляють, що путін йде на більший політичний ризик, розвінчуючи міфи про те, що росія не перебуває ні в стані війни, ні в національній кризі, сподіваючись створити більше бойової могутності.

Нагадаємо, держсекретар США Ентоні Блінкен засудив наміри росії анексувати окуповані території України через псевдореферендуми.

Він наголосив, що цей крок та наміри мобілізувати ще більші резерви є кричущим проявом зневаги до принципів ООН.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц у своєму виступі на Генасамблеї ООН заявив, що не можна приймати завершення війни на умовах Кремля.

Як повідомляла Рубрика, так звані "громадські палати" "ЛНР" і "ДНР" зажадали негайно ініціювати "референдуми" про визнання їх суб'єктами Російської Федерації.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: