fbpx
Сьогодні
20:05 17 Вер 2022

Аналізи мертвих дельфінів з Чорного моря відправлять до Італії та Німеччини

Це необхідно для збору доказів скоєння росією злочинів проти довкілля.

Відомо, що цьогоріч колосальна кількість дельфінів Чорного моря гине через дію сонарів російських військових кораблів та міни в акваторії — кримінальне провадження за фактом масового знищення дельфінів внаслідок збройної агресії рф проти України вже відкрито Одеською обласною прокуратурою. 

За ініціативою прокуратури проведено огляди та розтини китоподібних — морських свиней і звичайних дельфінів (білобочок), знайдених мертвими на узбережжях.

Під час розтину тварин спеціалістами здійснено відбір проб органів та тканин для подальшого лабораторного дослідження патологій з метою встановлення причин загибелі морських ссавців. Відібрані зразки будуть направлені для проведення досліджень у Падуанському університеті (Італія) та окремого дослідження структур внутрішнього вуха ссавців у Ганноверському університеті (Німеччина).

Також прокуратурою готуються запити про надання міжнародної правової допомоги до Республіки Болгарія, Турецької Республіки та Румунії щодо встановлення аналогічних випадків загибелі дельфінів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: