fbpx
Сьогодні
11:29 16 Вер 2022

Рішення для перемоги: Луцький бренд шиє дощовики-пончо для українських військових

Перша партія з 50 водонепроникних пончо вже вирушила до наших бійців.

Про це повідомляє видання Район.Луцьк.

У чому проблема? 

З початком осені в Україні почало дощити. В такий сезон варто подумати про спеціальний захисний одяг – дощовики, відповідне взуття. Також варто не забувати, що цього потребують і українські військові на фронті. Проте не завжди для бійців підійде звичайний класичний дощовик. 

Яке рішення? 

Луцький бренд Parasol'ka розробив унікальні дощовики для українських військових. Це дощовик-пончо. Пончо перетворюється на плащ-палатку і може стати елементом захисту вже для декількох людей. 

Бренду вже вдалося створити 50 унікальних дощовиків загальною вартістю 75 тисяч гривень. Через волонтерів водонепроникні пончо вже вирушили до військових, а команда Parasol'ka продовжує свою роботу.

 Луцький бренд шиє дощовики-пончо для українських військових

Як це працює?

Бренд Parasol'ka у 2019 році заснувала переселенка з Криму Вікторія Денищенко. Виробництво стартувало з виготовлення чохлів для одягу. Утім за три роки асортимент розширився: Parasol'ka почала відшивати тренчі, косметички, органайзери та портпледи.

З початком повномасштабної війни справа Вікторії – як і будь-який інший бізнес – призупинив свою роботу. Навіть згодом, коли керівники країни закликали підприємців працювати, Вікторія сумнівалася, чи доречно буде продавати чохли та плащі під час війни.

Та зрештою бажання допомагати країні переважило будь-які сумніви: бізнес переорієнтувався на створення дощовиків для ЗСУ. Із дефіцитними на той час матеріалами мілітарних кольорів допомогли польські партнери, передавши частину тканин абсолютно безкоштовно.

 Луцький бренд шиє дощовики-пончо для українських військових

А ось над дизайном довелося попрацювати. Вікторія разом із дизайнеркою Катериною перелопатили чи не весь інтернет у пошуках справді ідеального та зручного фасону майбутнього дощовика. Зрештою, зійшлися на варіанті дощовика-пончо. Він виявився найзручнішим.

«Ми розробили лекала капюшона з урахуванням розміру шолома. Для дощовика пошили футляр, як і просили військові. Адже складати його незручно, а переносити в чомусь треба. Ми приробили додаткові петлі-кріплення, щоб чохол легко вішався на амуніцію, а також петлі для розвантаження. Продумували все до дрібниць, намагалися кожен сантиметр використати з користю», – говорить Вікторія.

 Луцький бренд шиє дощовики-пончо для українських військових

Фото: видання Район.Луцьк

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: