fbpx
Сьогодні
22:56 15 Вер 2022

Зеленська з президенткою Єврокомісії відвідали зруйновані школи в Ірпені

Перша леді Олена Зеленська разом з Президенткою Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн відвідали зруйновані школи в Ірпені.

Про це перша леді повідомила у своєму Телеграмі.

"Лише вчора Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн оголосила про рішення ЄК виділити 100 млн євро для відбудови українських шкіл у межах плану швидкого відновлення Fast Recovery Plan… Сьогодні ми разом з Урсулою фон дер Ляєн вже в Ірпені – вона може на власні очі побачити, які саме заклади освіти постраждали", – написала вона.

Зеленська та фон дер Ляєн відвідали ірпінський ліцей №3 та школу №17, де до війни навчалися 2 та 2.5 тис. учнів відповідно. За словами першої леді, приміщення ліцею зруйноване на 75%: молодших школярів звідси зараз прийняв інший заклад, старші навчаються дистанційно. Що ж до школи №17, до 1 вересня 2022 року силами державного та місцевого бюджетів і з допомогою ЮНІСЕФ вдалося частково відбудувати школу та навіть облаштувати укриття.

"Хороший приклад того, як разом – лише разом – можна відновити навчальний процес. Кошти ЄС допоможуть нам відбудувати 74 такі школи, як ці в Ірпені. Це означатиме, що ми зможемо повернути дітям не лише навчання, а й нормальний ритм життя, плани, перспективи, мрії – все, що називається словом «майбутнє»", – наголосила Зеленська.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: