fbpx
Сьогодні
21:13 15 Вер 2022

У Києві на Алеї сміливості встановили табличку з ім'ям Урсули фон дер Ляєн

На Алеї сміливості у Києві з'явилася табличка з ім'ям президента Європейської Комісії Урсули фон дер Ляєн.

Про це повідомляє пресслужба Президента України.

Зазначається, що Президент України Володимир Зеленський і президент Єврокомісії взяли участь у відкритті символічної таблички на Алеї сміливості на площі Конституції в Києві, присвяченої європейській лідерці.

"В часи війни ми збираємося на цій площі не випадково, тому що тут є імена лідерів світу, які підтримували нашу державу, наш народ, нашу економіку і впродовж цієї війни стояли на нашому боці проти агресії рф. Я хотів би, щоб сьогодні на цій Алеї з'явилося ім'я шановного президента Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн", – заявив Зеленський під час урочистого відкриття іменної таблички.

Глава Української держави також вручив президенту Єврокомісії орден князя Ярослава Мудрого І ступеня, яким Фон дер Ляєн було нагороджено за значні особисті заслуги у зміцненні міждержавної співпраці, підтримку державного суверенітету й територіальної цілісності України, вагомий внесок у популяризацію Української держави у світі.

Президент Єврокомісії подякувала Зеленському за відзнаки й наголосила, що щаслива бути в Києві.

"Я щиро дякую за той орден, який сьогодні отримала. Для мене це – велика честь. Я приймаю його від імені мільйонів європейців, які підтримують український народ. Це чудовий символ зв'язку між Україною та Європейським Союзом", – заявила Фон дер Ляєн.

Лідерство президента Європейської комісії відіграє ключову роль у широкій підтримці України з боку Євросоюзу у відстоюванні суверенітету й територіальної цілісності та спільних європейських цінностей.

Фон дер Ляєн особисто переконує лідерів держав – членів ЄС у необхідності надання Україні важкого озброєння та посилення санкційного тиску на рф. Її відданість безумовній перемозі України сприяла ухваленню ЄС важливих рішень щодо фінансової підтримки країни, зокрема безпрецедентної макрофінансової допомоги та планування відбудови.

Вона також докладає значних зусиль для поглиблення європейської інтеграції нашої держави та реалізації ключових пріоритетів порядку денного відносин Україна – ЄС.

Ім'я Фон дер Ляєн на Алеї слави у Києві відсьогодні буде поруч з іменами державних діячів з Великої Британії, Польщі, Латвії, Чехії.

Довідка

23 серпня Президент Володимир Зеленський відкрив Алею сміливості на площі Конституції в Києві.

На ній будуть викарбувані імена політичних лідерів та інших представників країн-партнерів, які допомагають Україні від початку повномасштабного вторгнення російської федерації. Першим іноземним лідером, відзначеним на Алеї сміливості, став президент Польщі Анджей Дуда.

Також на алеї відкрито табличку з іменем колишнього прем'єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: