fbpx
Сьогодні
12:17 12 Вер 2022

Офіційний Берлін у захваті від наступу ЗСУ, - посол Німеччини в Україні

Посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен заявила, що офіційний Берлін у захваті від наступу Збройних сил України на сході та півдні.

Про це вона сказала в інтерв'ю "Радіо НВ".

"Ми всі в Берліні були в захваті від наступу українських Збройних сил на сході і на півдні", – сказала Фельдгузен.

Коментуючи перспективи передачі або продажу Україні німецьких танків, необхідних для консолідації ресурсів і успішного продовження наступу, посол Німеччини зауважила, що дискусія стосовно цього ще триває.

"Ви не один раз чули нашого канцлера, який сказав, що він у тісному контакті з партнерами – США, Великою Британією, Францією на цю тематику… Кінця цієї дискусії ще немає, але, сподіваюсь, вона успішно і позитивно завершиться для України", – спрогнозувала посол ФРН.

Довідка

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на спільній з главою МЗС Німеччини Анналеною Бербок пресконференції в Києві 10 вересня заявив, що Україна не бачить жодних перешкод для поставок Німеччиною Україні танків "Леопард", а до ухвалення цього рішення просить надати боєприпаси для артилерійських систем.

За минулу добу Силам оборони вдалось витіснити ворога з понад двадцяти населених пунктів. Проводяться взяття їх під повний контроль та стабілізаційні заходи.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: