fbpx
Сьогодні
18:11 01 Вер 2022

ЄБРР спрямує €98,5 мільйона на підтримку ліквідності "Укрзалізниці"

English version here

Європейський банк реконструкції та розвитку додатково спрямує 98,5 млн євро на підтримку ліквідності "Укрзалізниці" за проєктом "Електрифікація залізничного напрямку Долинська – Миколаїв – Колосівка".

Про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів України.

Зазначається, що частина кредиту ЄБРР в обсязі 98,5 млн євро буде спрямована на забезпечення ліквідності для фінансування критично важливих потреб Укрзалізниці.

Відповідні зміни до гарантійної угоди проєкту електрифікації української залізниці "Електрифікація залізничного напрямку Долинська – Миколаїв – Колосівка", 1 вересня підписали міністр фінансів України Сергій Марченко та директор ЄБРР в країнах Східної Європи та Кавказу Маттео Патроне.

Окрім того, голова правління АТ «Укрзалізниця» Олександр Камишин та Маттео Патроне підписали угоду про внесення змін до угоди про надання позики в рамках проєкту.

Перепрофільована частина кредиту ЄБРР буде забезпечена гарантією уряду Франції або іншої країни G7.

Довідка

ЄБРР у червні 2022 року підписав зміни до угод в рамках проєкту електрифікації української залізниці, згідно з якими 50 млн євро було спрямовано на підтримку ліквідності АТ «Укрзалізниця» (загальний обсяг кредиту ЄБРР на ліквідність Укрзалізниці – 148,5 млн євро).

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: