fbpx
Сьогодні
11:44 25 Сер 2022

МЗС Чехії викликало російського посла через звинувачення в тероризмі міністра оборони

Міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський викликав російського посла Александра Змєєвського після того, як росія звинуватила міністра оборони Яну Чернохову в підтримці тероризму

Про це пише Euractiv.

Як зазначили у виданні, Чернохова написала у Twitter, що їй шкода не Дар'ї Дугіної, нещодавно вбитої доньки ідеолога "русского міра" Александра Дугіна, ані її батька, а радше тисячі вбитих внаслідок їхньої пропаганди.

У свою чергу, посол росії в ООН Василь Небензя відреагував на цей допис.

"Навіть якщо залишити осторонь мораль, яка вже давно замінена русофобією серед наших західних колег, заяви Чернохової є, за своєю суттю, відкритою підтримкою та вихвалянням теракту проти нашого громадянина", заявив він.

У  Euractiv наголосили, що пізніше Черночова відкинула звинувачення посла.

Вона заявила, що існує принципова різниця між святкуванням теракту і "не висловленням жалю з приводу смерті фашистського пропагандиста, який публічно закликає до негайного винищення українців".

У середу Ліпавський написав у Твіттері, що "якщо росія хоче говорити про тероризм, вони повинні замести власний поріг".

За даними Чеського інформаційного агентства, прем'єр-міністр Петро Фіала з партії "Громадянські демократи" відреагував.

Через свого речника він заявив, що "звинувачення Яни Черночової в підтримці тероризму будь-яким представником Російської Федерації, яка вчиняє військові злочини в Україні, не може вважатися нічим іншим, як виразом вищого цинізму".

Ще одне нинішнє звинувачення також пов'язане з тероризмом.

Проросійські сепаратисти з так званої "ДНР" стверджують, що запобігли теракту, який, на їхню думку, мав здійснити українець, який навчався в Чехії під час майбутнього референдуму щодо приєднання ДНР до росії.

Міністерство закордонних справ Чехії заявило в Twitter у вівторок, що не буде коментувати заяви про "маріонетковий режим Кремля, ніким не визнаний".

Довідка

Нагадаємо, що у Підмосков'ї 20 серпня вибухнуло авто з Дугіною, дочкою "ідеолога путіна" Олександра Дугіна, яка писала для російських пропагандистських RT та "Царьград".

Також вона — одна з авторів "Книги Z" про російське вторгнення в Україну.

Дугіна вела Telegram-канал, присвячений європейській політиці, у якому підтримувала війну росії проти України. Вона також виступала експерткою у ток-шоу та читала лекцію в ультраправій книгарні "Листя".

У березні 2022 року Дар'ю Дугіну додали до санкційного списку США, а в червні вона потрапила під санкції Великої Британії.

Після цієї події російські пропагандисти почали вимагати ударів по центрах ухвалення рішень у Києві.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: