fbpx
Сьогодні
11:58 25 Сер 2022

Франція заповнила свої газові сховища більш ніж на 90%, а Німеччина - на 80

The landfall facilities of the Nord Stream 1 gas pipeline in Lubmin, Germany Photo: Штефан Зауер / dpa

Франція заповнила свої газові сховища на понад 90%

Про це повідомляє Le Figaro за даними європейської платформи Agregated Gas Storage Inventory (AGSI),  dpa.

Країна має гарні шанси виконати урядову ціль щодо 100% заповненості до листопада.

Заповненість сховищ на 25 серпня досягла 90,06%. В одного з операторів французької газотранспортної системи це понад 91%, в іншого – майже 90%.

Міністерка екологічного переходу Аньєс Паньє-Рюнаше раніше зазначила, що уряд ставить за мету заповнити сховища на 100% до 1 листопада, тоді як зазвичай на цю дату заповнення становило близько 85%.

Франція у більш вигідному становищі, ніж деякі інші європейські країни, оскільки може розраховувати також на свої АЕС та новий метановий термінал.

Німеччина, за останніми даними, заповнила свої сховища більш ніж на 80%.

Про це свідчать дані, опубліковані європейським регулятором газових сховищ.

Дані публікуються із затримкою, тож у вівторок стали відомі цифри станом на неділю – тоді заповненість становила 80,14%.

Уряд Німеччини встановив мету заповнити сховища щонайменш на 85% до 1 жовтня та 95% до 1 листопада. Заповненості 75%, яку визначили метою на 1 вересня, вдалося досягти на два тижні раніше.

Виконавчий директор Trading Hub Europe Торстен Франк вважає, що Німеччина зможе досягти цілей, хоча можливі певні регіональні відмінності.

"У нас хороший прогрес із наповненням сховищ і скороченням споживання, тож я впевнений, що приватні домогосподарства взимку не будуть мерзнути",  прокоментував він.

Нагадаємо, минулого тижня російський газовий гігант "Газпром" заявив, що з 31 серпня по 2 вересня повністю зупинить постачання газу по "Північному потоку" до Європи.

А після того відновить роботу на 20% потужності – як і зараз. Причиною скорочення обсягів постачання "Газпром" називає несправність ще однієї турбіни "Північного потоку".

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: