fbpx
Сьогодні
15:47 17 Сер 2022

Китай планує відправити свої війська до рф для спільних військових навчань

English version here

Фото: Bitnovosti

Пекін відправить контингент своїх військ до росії для участі у спільних військових навчаннях

Про це пише "Радіо Свобода" з посиланням на Міністерство оборони Китаю.

Як зазначають у виданні, у навчаннях також планують взяти участь кілька інших країн, в тому числі Індія, Білорусь, Монголія та Таджикистан.

17 серпня у Міноборони Китаю заявили, що участь у спільних навчаннях "не пов'язана з поточною міжнародною та регіональною ситуацією".

Очевидно мали на увазі триваючу повномасштабну агресію рф в Україні.

У заяві наголосили, що навчання є частиною поточної двосторонньої річної угоди про співпрацю. Подібні спільні навчання під керівництвом росії за участі Китаю вже мали місце в останні роки.

"Метою є поглиблення прагматичного та дружнього співробітництва з арміями країн-учасниць. Підвищення рівня стратегічної взаємодії між сторонами-учасницями та посилення спроможності реагувати на різноманітні загрози безпеці", підкреслюють у повідомленні.

Крім того, 16 серпня міністр оборони КНР Вей Фенхе виступив по відеозв'язку на 10-й Московській конференції, присвяченої "міжнародній безпеці".

На ній він заявив, зокрема, що Китай захищатиме не лише мир, і й свої національні інтереси – і не терпітиме "сепаратистських схем" щодо незалежності Тайваню.

Нагадаємо, що Китай входить до числа країн, які ухилилися від запровадження санкцій у відповідь на війну росії проти України.

У липні 2022 року держсекретар Сполучених Штатів Ентоні Блінкен заявив своєму китайському колезі Вану Ї, що не погоджується з заявами Пекіну про нібито нейтралітет в російсько-українській війні.

Він висловив стурбованість Вашингтону "тим, що Китай зайняв сторону росії".

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: