fbpx
Сьогодні
16:53 14 Сер 2022

Після удару по Антонівському мосту керівний склад окупантів тікає, – ОК "Південь"

English version here

У ніч на неділю ЗСУ завдали новий удар по Антонівському мосту на Херсонщині, керівний склад окупантів тікає.

Про це заявила керівниця об'єднаного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк, пише УП.

"Так, ми продовжуємо вогневий контроль за транспортними і логістичними артеріями на тимчасово окупованій території, оскільки маємо чіткий намір допомогти окупантами прийняти правильне рішення і спрямувати їх чергові "жести доброї волі" в потрібному нам напрямку. Знову було нанесено удар по Антонівському мосту для того, щоб закріпити його статус остаточно як непроїзний", – сказала Гуменюк.

Гуменюк підтвердила, що ЗСУ вже атакували Антонівський міст, залізничний міст у Херсоні та Каховський міст.

Вона також зазначила, що внаслідок цих ударів пошкоджено всі стаціонарні канали поставок важкого озброєння російських військ з лівого на правий берег Дніпра на Херсонщині.

"Це означає, що важка техніка і перевезення запасів боєприпасів надзвичайно ускладнені до унеможливлення. Ми продовжуємо уточнювати всі результати, і коли отримаємо абсолютну оцінку, зокрема експертну, щоб розуміти, що ці артерії вже не можуть використовуватися, тоді проголосимо це", – сказала вона.

За словами Гуменюк, зараз керівний склад військових підрозділів РФ "потроху використовує ці залишки транспортних шляхів для евакуації на лівий берег для того, щоб відчувати себе в безпеці".

"По-перше, це означає, що важливість цієї операції різко переміщується разом з командуванням. А для рядового особового складу це означає, що їм доводиться залишатися на місці і приймати рішення долі. Україна – країна гуманітарна і дотримується норм міжнародного гуманітарного права, тому в полоні їм буде набагато краще, ніж навіть після повернення до власної країни", – зазначила керівниця об'єднаного пресцентру.

Вона нагадала російським військовим, що, якщо вони складуть зброю і залишаться в обмінному фонді, у них "є шанс зберегти свій генофонд".

Як повідомляла Рубрика, нещодавно стало відомо, що ЗСУ влучили у четвертий міст у Херсонській області, яким загарбники перекидали техніку.

Пізніше глава Миколаївської ОВА заявив, що керівний склад агресорів втікає з правого берега Херсонської області, щоб не опинитися в оточенні.

Як писала Рубрика, Збройні сили України з 24 лютого по 14 серпня ліквідували близько 43 тисяч 550 російських загарбників.

До того ж, на Херсонщині українські захисники знищили ворожий танк Т-72 та два склади ворожих боєприпасів в Музиківці та Новій Каховці.

"Зменшено окупаційне військо на 15 рашистів, танк Т-72 та ще чотири одиниці броньованої та автомобільної техніки.

В Музиківці та Новій Каховці знищено два склади ворожих боєприпасів", зазначено у повідомленні.

Також, за два вихідні дні українські зенітники знищили вже другий російський гелікоптер Ка-52 "Алігатор".

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: