fbpx
Сьогодні
11:45 10 Сер 2022

Після суперечливого звіту Amnesty у Норвегії почала втрачати працівників: вже звільнилося понад 80 людей

English version here

Фото: Рolitring.com

Після публікації свого звіту міжнародна правозахисна організація Amnesty International почала втрачати у Норвегії своїх робітників

Про це пише норвезьке видання Vårt Land.

Нагадаємо, що у суперечливому звіті, опублікованому минулого четверга, Amnesty дійшла висновку, що тактика українських військових наражає на небезпеку цивільне населення, створюючи військові бази в житлових районах.

Це не сподобалося ні українській владі, яка звинувачує організацію в підтримці російської пропаганди.

А також багатьом членам організації Amnesty.

Як повідомляє Vårt Land, після публікації звіту 60 норвезьких членів подали у відставку на знак протесту проти організації, а 40 членів подали у відставку без пояснення причини.

За оцінками Amnesty Norway, 20 із них також є протестувальниками.

Нагадаємо, що у п'ятницю голова Amnesty Ukraine також подав у відставку на знак протесту. Тим не менш, Amnesty залишається при своїх висновках у звіті.

– Ми використовували ті ж методи, що й раніше, коли розслідуємо порушення міжнародного права в решті світу. Ми все ще несемо відповідальність за висновки у звіті, – каже газеті менеджер із комунікацій Сіндре Странден Толлефсен.

Довідка

Як повідомляла Рубрика, 4 серпня правозахисна організація Amnesty International заявила, що українські військові, які стримують російську навалу, наражають на небезпеку цивільне населення.

Вони створюють бази і розміщують озброєння в школах і лікарнях.

Водночас на сайті організації нема жодного слова щодо масового вбивства українських військвополонених в Оленівці та засудження дій окупантів, які знищили полонених захисників України.

В Офісі президента на це заявили, що життю українців загрожує тільки російська армія, а заяви Amnesty International є не чим іншим, як участю в дискредитаційній кампанії росії проти України.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що обурений заявою Amnesty International і вважає її несправедливою.

Також у Amnesty International заявили, що їм невідомо про задокументовані випадки, коли б військові просили чи допомагали з евакуацією мирного населення із сусідніх будівель, щоб мінімізувати втрати серед цивільних.

Президент Володимир Зеленський засудив вибірковість Amnesty International і вважає, що організація намагається амністувати державу-терориста й перекласти відповідальність з агресора на жертву.

Український офіс правозахисної організації Amnesty International повідомив, що не брав участь у підготовці та поширенні доповіді, у якій ідеться, що українська армія наражає цивільних на небезпеку.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: