fbpx
Сьогодні
11:59 26 Кві 2024

Український офіс Amnesty International очолила юристка Вельч

Фото: Фейсбук / Вероніка Вельч

Новою директоркою українського офісу організації Amnesty International стала українська юристка, фахівчиня з міжнародного лобізму Вероніка Вельч.

Про це повідомила "Українська правда" із посиланням на пресреліз компанії, передає Рубрика.

"У ці безпрецедентні часи світова спільнота потребує постійного інформування про проблеми з правами людини в Україні. Україна має бути почутою на міжнародній арені. В умовах війни загострюються питання свободи і прав людини, ми стикаємося із жахливими порушеннями, пов'язаними із російською агресією. Я вважаю, що особливо важливо працювати над тим, щоб Україна лишалася на шляху дотримання та поваги прав людини для всіх в Україні, сьогодні і в майбутньому.

Cвою роль вбачаю у розбудові та посиленні ефективності Amnesty International в Україні, актуалізації її діяльності відповідно до потреб України у сфері прав людини. Я пишаюся можливістю представляти Україну в міжнародному правозахисному русі і дякую за довіру", — прокоментувала Вероніка Вельч.

Довідка

Вероніка Вельч є дружиною колишнього політв'язня Кремля, українського захисника, режисера й письменника Олега Сенцова і має від нього сина.

Нагадаємо, 5 серпня 2022 року тодішня очільниця "Amnesty International Україна" Оксана Покальчук оголосила, що звільняється з організації після скандалу зі звітом Amnesty International із критикою Збройних сил України.

Напередодні, 4 серпня, Amnesty International випустила доповідь, у якій стверджувалося, що українські військові начебто "створюють бази" у житлових районах, школах та лікарнях і в такий спосіб наражають цивільне населення на небезпеку.

Президент Володимир Зеленський засудив вибірковість Amnesty International, сказавши, що організація намагається амністувати державу-терориста й перекласти відповідальність з агресора на жертву.

Тодішній міністр оборони Олексій Резніков заявив, що спроби навіть побіжно урівняти неспровоковану російську агресію і український самозахист є свідченням втрати адекватності і способом знищити свій авторитет.

А радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що Amnesty International бере участь у "кампанії з дезінформації та пропаганди". За його словами, будь-які заяви про порушення з боку ЗСУ мають характер інформаційної операції для дискретизації української армії та зриву постачання озброєння від західних партнерів.

Український офіс міжнародної організації Amnesty International заявив, що не брав участі у підготовці та поширенні скандальної доповіді.

Оксана Покальчук заявила, що представники українського офісу зробили все, щоб доповідь Amnesty International із критикою Збройних сил України не було оприлюднено.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: