fbpx
Сьогодні
14:48 08 Сер 2022

російська армія заявила про готовність підірвати заміновану Запорізьку АЕС, - Енергоатом

English version here

Фото: Енергоатом

російська армія заявила про мінування Запорізької атомної електростанції та готовність її підірвати.

Про це пресслужба компанії "Енергоатом" повідомляє у Телеграмі.

"росіяни не приховують своїх планів і вже відкрито шантажують увесь світ, заявляючи про мінування Запорізької АЕС та готовність її підірвати", – ідеться в повідомленні.

За інформацією Енергоатому, начальник військ радіаційного, хімічного та біологічного захисту збройних сил російської федерації, генерал-майор валерій васильєв, який зараз командує гарнізоном ЗАЕС, заявив, що "тут буде або російська земля, або випалена пустеля".

"Як ви знаєте, ми замінували усі важливі об'єкти Запорізької атомної станції. І ми не приховуємо цього від ворога. Ми їх попередили. Ворог знає, що станція буде або російською, або нічиєю. Ми готові до наслідків цього кроку. І ви, воїни-визволителі, маєте розуміти, що іншого шляху у нас немає. І якщо буде найжорсткіший наказ – ми маємо виконати його з честю", – заявив своїм солдатам васильєв, якого цитує Енергоатом.

Довідка

6 липня українська розвідка підтвердила інформацію, що російська армія замінувала енергоблоки Запорізької атомної електростанції.

Також російські військові 5 та 6 серпня обстріляли майданчик Запорізької АЕС. Ракети влучили, зокрема, поблизу сухого сховища відпрацьованого ядерного палива.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: