fbpx
Сьогодні
08:49 07 Сер 2022

Amnesty International стала рупором пропаганди путінського режиму і повинна піти зі сцени, - The Times

Фото: Рolitring.com

Гуманітарна організація Amnesty International стала рупором пропаганди режиму путіна, зводячи наклеп на жертв російської агресії

Про це пише британське видання The Times.

"Amnesty International, присвячена висвітленню справ "в'язнів совісті", цього тижня рішуче взялася за підрив довіри до себе, служачи рупором пропаганди путінського режиму…

Представники громадськості, які щедро жертвують гроші та час, вважаючи, що вони допомагають жертвам переслідувань, мають зупинитися.

Колись шановна гуманітарна кампанія, Amnesty тепер демонструє сумну байдужість до пригноблення. Проявивши себе м'яко щодо злочину і фашизму, вона повинна мати порядність піти зі сцени", зазначено у статті.

У Amnesty International повідомляли, що українські сили базуються у житлових районах, бо їх атакують російські війська.

Це усталений метод російських військових дій у Чечні та Сирії, а також в Україні. Натомість українські сили мужньо протистоять, допомагаючи цивільному населенню залишити небезпечні райони.

The Times наголошує, що існує юридичне зобов'язання, кодифіковане у Женевських конвенціях, захищати мирних жителів на війні.

І моніторингова діяльність таких організацій, як Червоний Хрест, може допомогти забезпечити його виконання.

У виданні пдкреслюють, що "це зовсім не те, що звинувачувати і зводити наклеп на жертв агресії, чим тут і займається Amnesty.

Не дивно, що український офіс групи, з яким ніхто не консультувався, засудив ці передбачувані висновки, тоді як російське посольство в Лондоні охоче відтворило їх".

Звіт Amnesty неправильно трактує зміст міжнародного права.

The Times уточнює, що минулоріч ця правозахисна група вже принижувалася перед Кремлем, відмовившись визнавати російського опозиціонера Олексія Навального в'язнем сумління.

Пізніше вона поспішно скасувала це рішення після шквалу критики, і "очевидно, Amnesty нічого не навчилася з цього фіаско".

Довідка

Як повідомляла Рубрика, 4 серпня правозахисна організація Amnesty International заявила, що українські військові, які стримують російську навалу, наражають на небезпеку цивільне населення.

Вони створюють бази і розміщують озброєння в школах і лікарнях.

Водночас на сайті організації нема жодного слова щодо масового вбивства українських військвополонених в Оленівці та засудження дій окупантів, які знищили полонених захисників України.

В Офісі президента на це заявили, що життю українців загрожує тільки російська армія, а заяви Amnesty International є не чим іншим, як участю в дискредитаційній кампанії росії проти України.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що обурений заявою Amnesty International і вважає її несправедливою.

Також у Amnesty International заявили, що їм невідомо про задокументовані випадки, коли б військові просили чи допомагали з евакуацією мирного населення із сусідніх будівель, щоб мінімізувати втрати серед цивільних.

Президент Володимир Зеленський засудив вибірковість Amnesty International і вважає, що організація намагається амністувати державу-терориста й перекласти відповідальність з агресора на жертву.

Український офіс правозахисної організації Amnesty International повідомив, що не брав участь у підготовці та поширенні доповіді, у якій ідеться, що українська армія наражає цивільних на небезпеку.

Українська очільниця Amnesty International після скандального звіту звільнилась.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: