fbpx
Сьогодні
22:25 05 Сер 2022

"Окупанти створили ризиковану ситуацію для всієї Європи": Зеленський про обстріли Запорізької АЕС

Фото: ОПУ

Президент Володимир Зеленський прокоментував обстріли Запорізької АЕС російськими окупантами.

Про це йдеться в його вечірньому відеозвернені.

"Сьогодні окупанти створили чергову надзвичайно ризиковану ситуацію для всієї Європи – вони обстріляли Запорізьку АЕС, причому двічі за день. Це найбільша атомна станція на нашому континенті. І будь-які обстріли цього об'єкта – це відвертий і зухвалий злочин, це акт терору.

Росія повинна відповідати вже за сам факт створення загрози для АЕС. І це не тільки ще один аргумент на користь визнання Росії державою – спонсором тероризму. Це аргумент і на користь того, щоб застосувати жорсткі санкції проти всієї російської атомної галузі – від «Росатома» до всіх пов'язаних компаній і осіб. Це питання суто безпеки. Той, хто створює ядерні загрози для інших народів, сам точно не здатний безпечно використовувати атомні технології", – наголосив президент.

Нагадаємо, що о 14:30 внаслідок російського обстрілу ЗАЕС було зафіксовано три "прильоти" біля промислового майданчика електростанції. Окупанти влучили у високовольтну лінію.

У Енергодарі у більшості мікрорайонів міста зникло світло, немає водозабезпечення, здебільшого припинив працювати інтернет.

Пізніше окупанти вдруге за декілька годин обстріляли Запорізьку АЕС, є серйозні пошкодження.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: