fbpx
Сьогодні
20:52 05 Сер 2022

Окупанти вдруге за декілька годин обстріляли Запорізьку АЕС, є серйозні пошкодження, — "Енергоатом"

English version here

Фото: Енергоатом

Увечері 5 серпня російські війська вдруге за добу обстріляли Запорізьку атомну електростанцію з РСЗВ. Три «прильоти» зафіксовані просто на майданчику станції, біля одного з енергоблоків, де розташований ядерний реактор.

Про це повідомили в «Енергоатомі».

Там заявили, що окупанти серйозно пошкодили азотно-кисневу станцію та об'єднаний допоміжний корпус. Є ризики витоку водню та розпилення радіоактивних речовин. Високою є пожежна небезпека. Наразі постраждалих немає.

В «Енергоатомі» наголошують, що перед обстрілами представники «Росатому» поспіхом покинули станцію, ймовірно, знаючи, що готується атака.

Український персонал ЗАЕС перебуває на місці й виконує усі заходи із забезпечення ядерної й радіаційної безпеки та ліквідовує наслідки пошкоджень.

У МЗС України засудили обстріли та закликали світ невідкладно вжити заходів для примусу росії звільнити ЗАЕС та передати електростанцію під контроль України заради безпеки всього світу.

Нагадаємо, що о 14:30 внаслідок російського обстрілу ЗАЕС було зафіксовано три «прильоти» біля промислового майданчика електростанції. Окупанти влучили у високовольтну лінію.

У Енергодарі у більшості мікрорайонів міста зникло світло, немає водозабезпечення, здебільшого припинив працювати інтернет.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: