fbpx
Сьогодні
17:56 02 Сер 2022

Відповідальні за воєнні злочини рф в Україні мають бути покарані, – голова ОБСЄ

Міжнародна спільнота має зробити все необхідне, аби відповідальні за скоєння воєнних злочинів в Україні були покарані.

На цьому наголосив міністр закордонних справ Польщі, чинний голова ОБСЄ Збігнєв Рау під час пресконференції з главою МЗС України Дмитром Кулебою у вівторок у Києві, передає "Укрінформ".

"Сьогодні я прибув до Києва і хотів би передати одне повідомлення: ми єдині у нашій солідарності та підтримці українського народу під час цієї неспровокованої та руйнівної війни, яку веде рф проти України", – заявив Рау.

Глава МЗС Польщі поділився враженнями від відвідування Бучі, зазначивши, що "побачив приклад надзвичайної жорстокості, яку не можна ніяк пояснити і виправдати".

"Те, що ми побачили та почули у Бучі, – я б назвав це тихим криком придушеної гуманності. В Бучі, Ірпені, Гостомелі та Бородянці, які колись були мирними українськими містечками, які розвивалися, – усі вони увійдуть в історію як міста, де були скоєні воєнні злочини, де була жорстока та насильницька поведінка щодо цивільного населення", – зазначив політик.

Він наголосив, що воєнні злочини, скоєні російськими військами на території України, "не повинні залишитися без уваги".

"І ті люди, які несуть відповідальність за ці злочини, мають понести покарання. Міжнародна спільнота має зробити все необхідне, щоб притягнути до відповідальності тих, хто відповідає за ці жахливі злочини", – наголосив Рау.

Міністр закордонних справ Польщі, чинний голова ОБСЄ закликав російську федерацію "негайно припинити усі ворожі дії та повністю вивести свої війська з території України, поважаючи її міжнародно визнані кордони".

"Припинення усіх бойових дій залишається надзвичайно важливим як передумова для подальших переговорів. Жодне насильство не повинно тривати", – підкреслив він.

Як повідомлялося, чинний голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Польщі Збігнєв Рау та генеральний секретар ОБСЄ Гельґа Шмід під час візиту в Україну відвідали Бучу.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: