fbpx
Сьогодні
11:14 31 Лип 2022

Німеччина, Італія та Угорщина почнуть захищати повітряний простір країн Балтії

Винищувачі Італії, Німеччини та Угорщини з 1 серпня почнуть захист повітряного простору країн Балтії в межах місії НАТО з повітряного патрулювання

Про це повідомляє ЄП.

Як зазначають, до захисту повітряного простору залучені чотири угорські винищувачі JAS-39 та 80 військових, що базуються в литовському місті Шяуляй.

Чотири німецькі літаки Eurofighter здійснюватимуть місію з бази Емарі в Естонії. До них долучаться італійські винищувачі Eurofighter з польського Мальборка.

"Повітряне патрулювання НАТО є наочним прикладом втілення солідарності Альянсу. Тоді як безпека Європи була докорінним чином змінена війною росії проти України, винищувачі НАТО готові цілодобово захищати повітряний простір Альянсу", наголосила речниця НАТО Оана Лунґеску.

Перед цим з квітня повітряний простір країн Балтії патрулювала авіація Бельгії, Іспанії та Франції, а протягом літа – повітряні сили Чехії.

Країни Альянсу з 2004 року по черзі здійснюють патрулювання повітряного простору Естонії, Латвії та Литви.

Оскільки країни не мають власних винищувачів. Після вторгнення росії в Україну НАТО посилило сили патрулювання додатковими винищувачами.

Місії патрулювання повітряного простору НАТО передбачають підняття винищувачів у разі, якщо літаки поблизу повітряного простору не дотримуються льотного плану і не реагують на команди диспетчера.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: