fbpx
Сьогодні
13:24 30 Лип 2022

У Миколаєві зросла кількість жертв унаслідок обстрілу зупинки громадського транспорту, ще 2 померло в лікарні, — мер

English version here

Кількість жертв унаслідок обстрілу зупинки громадського транспорту у Миколаєві збільшилась до 7 осіб

Про це повідомив міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич.

Як зазначив оільник міста, у лікарні померли два чоловіки 45 та 43 років.

"Це були люди, які просто йшли по своїх справах. Хтось загинув на пішохідному переході, хтось — на зупинці громадського транспорту.

Всі ці люди — цивільні: старшого віку та молоді. Жоден військовослужбовець чи військовий об'єкт не постраждали. Я не знаю, у що тут можна було цілити", наголосив у повідомленні Сєнкевич.

Ввечері того ж дня до лікарні звернулися інші постраждалі, зокрема літній чоловік, який думав, що просто поранив коліно, але потім зрозумів, що там є уламок від шрапнелі, додав мер.

На думку Сєнкевича, обстріл зупинки вдень означає, що агресори повертаються до своєї тактики обстрілу міста.

Нагадаємо, що у ніч проти 30 липня вони також обстріляли будинки у двох районах Миколаєва з реактивних систем залпового вогню "Торнадо-С": попередньо, одна людина загинула, шестеро — зазнали поранень.

"Згадайте, як було у перші місяці повномасштабного вторгнення — щоденні хаотичні удари з РСЗВ у денний час та навмисні вбивства миколаївців.

Тому головне до вас прохання: не ігноруйте сигнали повітряної тривоги, не збирайтесь у місцях масового скупчення людей, менше перебувайте на відкритій території.

Якщо чуєте вибух у небі, навіть коли здається, що він далеко, негайно ховайтесь у приміщення, як мінімум — падайте на землю! Елементарні правила безпеки можуть уберегти вам життя", закликав мер.

Нагадаємо, 29 липня о 9:45 російські війська обстріляли житлові райони Миколаєва, поціливши у зупинку громадського транспорту. Тоді було відомо про 5 загиблих.

Загалом за медичною допомогою протягом 29 липня звернулось 19 людей.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: