fbpx
Сьогодні
08:43 30 Лип 2022

ISW: Пошкодження в Оленівці не ті, які міг би завдати удар HIMARS

У Оленівці, що на окупованій Донеччині, пошкодження від пожежі в колонії, де тримають українських військових полонених, не притаманні принципу роботи HIMARS

Про це інформує Рубрика, послиаючись на заяву Інституту вивчення війни (ISW).

"Спонсороване Кремлем новинне агентство "РІА Новини" опублікувало відео з центру тримання під вартою, на яких видно пошкодження від пожежі, але не ті пошкодження, які міг би завдати удар HIMARS", зазначили аналітики.

Також у ISW наголошують, що пропагандисти оприлюднили кадри фрагментів нібито ракети HIMARS, але не надали доказів того, що фрагменти були виявлені в Оленівці.

Ключові висновки

  • Наземні бої тривали на північ від Харкова без суттєвої зміни контролю над місцевістю.
  • Російські війська здійснили спробу обмеженого наземного штурму в Херсонській області та продовжили ведення бойових дій, не створюючи ударних угруповань уздовж окупованих ліній.
  • Російські регіональні видання повідомили про набір і створення додаткового добровольчого батальйону в Республіці Бурятія і формування резервного батальйону в Новосибірську.
  • Члени партії президента росії путіна "Єдина росія" вирушили на окуповані українські території, щоб просувати організацію під назвою "Ми разом з росією". Вона, ймовірно, представить фасад "низового" заклику до російської анексії окупованої України та підготовки до сфальсифікованих референдумів про анексію.

Як повідомляла Рубрика, вранці в п'ятницю російські медіа повідомили про обстріл колонії в Оленівці на Донеччині, де утримувалися українські полонені. Пропагандисти стверджували, що є щонайменше 53 загиблих.

Генштаб України спростував звинувачення РФ, що удар нанесли ЗСУ.

За інформацією Генштабу, росіяни намагалися приховати катування і вбивства полонених.

У розвідці вважають, що вбивство українських полонених в Оленівці на Донеччині організували найманці ПВК "Вагнера" за особистою вказівкою Євгена Пригожина, не узгодивши це з керівництвом Міноборони росії.

СБУ перехопила телефонні розмови, в яких загарбники підтверджують, що саме російські війська винні у вибуху в колонії окупованої Оленівки, внаслідок якого загинули щонайменше 53 українських полонених.

Підрозділи "Азову" оголосили полювання на усіх причетних до масового вбивства українських військовополонених в Оленівці 29 липня.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: