fbpx
Сьогодні
08:12 21 Лип 2022

ISW: Наступ військ рф на Донбасі, найімовірніше, завершиться найближчими тижнями

Фото: Anadolu Agency

Наступ російської армії може забезпечити їм обмежені завоювання на Донбасі, але, найімовірніше, досягне кульмінації до захоплення великих населених пунктів

Про це інформує Рубрика, посилаючись на заяву американського Інституту вивчення війни (ISW).

Як зазначили аналітики, російські війська нині намагаються пересуватися по малозаселеній та відкритій місцевості.

Проте, коли росіяни підійдуть до траси Е40 навколо Слов'янська та Бахмута, вони зіштовхнуться з більшою щільністю населення та забудованістю районів.

Така місцевість буде більш сприятливою для українських захисників, вважають у ISW.

"Тому нинішній російський наступ на Донбасі, найімовірніше, завершиться десь на трасі Е40 найближчими тижнями", припускають в Інституті вивчення війни.

В ISW відзначили, що за останні кілька тижнів російські війська не просунулися ні у бік Слов'янська, ні вздовж Сіверська-Бахмута.

Водночас росіяни продовжують знижувати свою наступальну міць у локальних боях за невеликі та відносно незначні населені пункти Донеччини.

Аналітики наголосили, що російські війська після захоплення Лисичанська 3 липня почали спроби завоювати Сіверськ, але станом на 20 липня досі не взяли місто.

Подібним чином росіяни не змогли розпочати прямі штурми Бахмута і здебільшого зосередилися на боях за невеликі населені пункти на схід та південь від міста.

Зусилля загарбників з наступу на Слов'янськ, за словами аналітиків, здебільшого зайшли в безвихідь і протягом кількох тижнів не принесли жодних значних успіхів для росії.

"Відновлення активних наземних наступальних дій після нетривалої оперативної паузи ще не призвело до реального просування росії вперед.

Хоча можливо, що або постійний тиск з боку росії, або завершення зусиль рф щодо відновлення бойової могутності може принести обмежені вигоди найближчими днями чи тижнями", — резюмували в ISW.

Ключові висновки

  • Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що росія переслідує розширені територіальні здобутки в Україні за межами Луганської та Донецької областей.
  • Російські загарбники відновили обмежені наземні обстріли на північний захід від Слов'янська та навколо донецько-авдіївського району.
  • Російські війська продовжили локалізовані наземні штурми на схід від Сіверська і зробили маргінальні завоювання на північний схід від Бахмута.
  • Українські сили завдали другого поспіль високоточного удару по Антонівському мосту – великій російській логістичній артерії на схід від Херсона.
  • Російська окупаційна влада, ймовірно, пропагує нещодавні українські високоточні удари та партизанську діяльність з метою створення умов для масових депортацій громадян України на російську територію.

Нагадаємо, що у ISW припускають погрози путіна ядерною зброєю задля зупинки українського контрнаступу.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: