fbpx
Сьогодні
09:17 17 Лип 2022

Росія почала стягувати додаткові сили й військову техніку на південь України: очікує там наступу ЗСУ, - британська розвідка

На тлі заяв і кроків українських Збройних Сил з деокупації південних регіонів росія почала посилювати свої оборонні позиції

Про це, як пише Рубрика, посилаючись на огляд Міноборони Британії.

"Росія зміцнює оборонні позиції на окупованих територіях півдня України.

Йдеться про переміщення живої сили, техніки та оборонних запасів між Маріуполем і Запоріжжям і Херсоном. Російські сили в Мелітополі також посилюють заходи безпеки", зазначають у огляді британські розвідники.

Розвідка Британії зауважує, що українські сили чинять тиск на російську оборонну лінію в Херсонській області вже більше місяця.

І останні політичні заяви керівництва України "попереджають про майбутні наступальні операції з метою витіснення росії з територій, які вона зараз контролює".

Дії росії пов'язують із очікуванням наступу України, вимогами міністра оборони РФ Сєргєя Шойгу під час нещодавнього візиту на Донбас.

А також уражень українськими силами російських командних пунктах, вузлів матеріально-технічного забезпечення та скупчень військ.

"Враховуючи тиск на російську живу силу, посилення півдня на тлі подальшої боротьби за Донбас, ймовірно, свідчить про серйозність, з якою російські командири сприймають загрозу",  підсумовують у британській розвідці.

Нагадаємо, у минулому огляді розвідка наголошувала, що скорочення і вирівнювання лінії української оборони дозволило ЗСУ успішно відбивати російські атаки і сприяло "зменшенню імпульсу" загарбників.

Як повідомляла Рубрика, за оцінками британської розвідки, найближчими цілями російських військ будуть Сіверськ та Бахмут.

Також британська розвідка повідомила про можливість росії "втратити імпульс".

Також зазначали, що виснаження російських військових через відсутність регулярних перерв від участі у боях напевно є однією з найбільших проблем російської армії з особовим складом.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: