fbpx
Сьогодні
08:44 20 Лип 2022

У ISW припускають погрози путіна ядерною зброєю задля зупинки українського контрнаступу

Президент РФ володимир путін може погрожувати ядерною зброєю для стримування українського контрнаступу в окупованих областях сходу та півдня країни

Про це інформує Рубрика, посилаючись на доповідь американського Інституту дослідження війни (ISW).

"Після анексії путін може прямо чи опосередковано заявити, що російська доктрина, яка дозволяє застосування ядерної зброї для захисту російської території, застосовується до новоприєднаних територій.

Такі дії загрожують Україні та її партнерам ядерною атакою, якщо українські контрнаступи щодо звільнення окупованої росією території продовжаться", наголосили аналітики.

Водночас ISW зазначає, що попередні натяки росії на готовність Москви застосувати ядерну зброю виявилися порожніми.

Україна та західні партнери мають все вужче вікно можливостей для підтримки українського контрнаступу на окуповані території України, поки РФ не анексує їх.

Нагадаємо, що місяць тому путін сказав, що РФ не погрожує світові ядерною зброєю, але попереджає, що готовий її застосувати в разі загрози суверенітету.

Ключові висновки

  • Заклики російських націоналістичних і провоєнних голосів до Кремля офіційно визначити операції в Україні як війну, провести загальну мобілізацію і переслідувати розширені територіальні цілі досягли крещендо 19 липня, причому одні критикували Кремль, а інші стверджували, що путін весь час готувався до "сирійизації"війни.
  • Кремль, ймовірно, спробує незаконно приєднати окуповану Херсонську, Запорізьку, Донецьку та Луганську області до Росії вже 11 вересня 2022 року.
  • Російські мільблогери підкреслили нездатність ВДВ ВДВ боротися з тим, як вони тренувалися, — критику, яка допомагає пояснити загальні російські невдачі під час початкового вторгнення в Україну.
  • Російські війська продовжили зусилля з відновлення наступальних операцій у напрямку Слов'янська з південного сходу ізюма та навколо Барвінкового.
  • Російські війська продовжували наземні атаки на схід від Сіверська і мали частковий успіх у наземних атаках на схід від Бахмута.
  • Російська влада продовжує використовувати нетрадиційні джерела бойової сили, щоб уникнути загальної мобілізації.
  • Російська окупаційна влада посилює заходи правоохоронних органів щодо захисту адміністративного контролю над окупованими територіями.

Читайте ежедневную хронику войны от "Рубрики" – все текущие новости этого времени обороны от российской агрессии собраны здесь.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: