fbpx
Сьогодні
11:49 21 Лип 2022

Генерал США Браун повідомив про можливість надати Україні західні винищувачі

Фото: gettyimages

США незабаром можуть відправити в Україну винищувачі західного виробництва

Про це начальник штабу Військово-повітряних сил США генерал Чарльз Браун натякнув Politico з посиланням на заяву генерала на Форумі з безпеки в Аспені.

"Є американські, є Gripen із Швеції, є Eurofighter чи Rafales. Отже, є ціла низка різних систем озброєння, які могли б вирушити в Україну", зазначив начальник штабу ВПС США.

Як наголосив Браун, заплановані до передачі літаки не будуть російського виробництва.

"Чого я не можу вам сказати, так це – які саме літаки відправляться в Україну", підкреслив він.

Коментар Брауна означає, що розмова про те, щоб насправді відправити військові літаки, ведеться. Але що це буде і коли це станеться, поки незрозуміло, зазначили у Politico.

Нагадаємо, що у червні генерал-командувач Національної гвардії Каліфорнії Девід Болдуїн закликав американських та інших західних чиновників розглянути можливість якомога скоріше передати Україні винищувачі.

16 липня президент Володимир Зеленський повідомив, що оборонний бюджет США передбачатиме додаткову допомогу Україні, зокрема для авіації.

Як писала Рубрика, Сполучені Штати із партнерами й союзниками загалом зобов'язалися передати Україні понад 20 реактивних систем залпового вогню HIMARS, із них 12 уже перебувають на українській території.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: