fbpx
Сьогодні
21:25 20 Лип 2022

Глава Пентагону вважає, що "Рамштайн-4" був дуже продуктивним у плані нових ініціатив

Зустріч Контактної групи з питань оборони України, так званий "Рамштайн-4", була дуже продуктивною, оскільки багато країн виступили з новими ініціативами щодо посилення можливостей ЗСУ.

Про це заявив на підсумковій пресконференції у Пентагоні міністр оборони США Ллойд Остін, передає "Укрінформ".

"Ми розуміємо нагальність і докладаємо всіх зусиль, щоби зберегти та посилити імпульс допомоги. І це включало багато нових заяв, зроблених сьогодні зранку", – зауважив глава оборонного відомства США.

Він уточнив, що у зустрічі взяли участь міністри оборони й начальники штабів з майже 50 країн.

"Ми бачимо, як країни з усього світу продовжують нарощувати поставки (в Україну – ред.) вкрай необхідних систем і боєприпасів. І це були справді надихаючі зусилля", – підкреслив Остін.

За його словами, крім передачі озброєнь деякі союзники і партнери забезпечують навчання й тренування українських військових для роботи з ними. Деякі країни відновлюють українську техніку, а хтось постачає запчастини та інші бойові засоби.

"Я впевнений, що ці зусилля зростатимуть", – наголосив Остін.

Він подякував міністрові оборони України Олексію Резнікову, який поінформував учасників зустрічі про розвиток ситуації на фронті та нагальні потреби ЗСУ.

"Усіх учасників Контактної групи надихнула мужність українського народу, а також уміння українських військових", – зауважив міністр оборони США.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: