fbpx
Сьогодні
18:11 14 Лип 2022

Зеленський переконаний, що відповідальні за злочини проти України не мають ховатися за посадовим імунітетом

Фото: ОПУ

Президент Володимир Зеленський переконаний, що принцип невідворотності покарання повинен розповсюджуватись на осіб, чиї рішення призвели до злочинів проти України в результат російської агресії.

Про це йшлося у зверненні Володимира Зеленського до учасників конференції в Гаазі щодо відповідальності росії за злочини в Україні, яке транслює ОПУ у Telegram.

"Ті люди чиї рішення призвели до цього масиву злочинів (у результаті агресії рф – ред.), не повинні ховатися за так званим імунітетом посадових осіб. Принцип неминучості покарання має діяти і для цих людей", – сказав Зеленський.

Зеленський нагадав при цьому, що за час повномасштабного вторгнення, починаючи з 24 лютого, в Україні було зареєстровано 34 039 злочинів, пов'язаних з російською агресією.

Президент також вважає, що потрібно не лише покарати винних, але й допомогти постраждалим і відбудувати все, що було зруйновано в Україні пі час агресії.

"Потрібно дати жертвам злочинів повну допомогу й відбудувати все зруйноване внаслідок агресії. Агресор має програти і на полі бою, і на рівні сенсів, щоб війна стала важким збитком передусім для агресора, а не для жертв", – зазначив Зеленський.

Нагадаємо, сьогодні, 14 липня, міністр юстиції України Денис Малюська заявив, що президента росії Володимира Путіна можна судити за злочин агресії, але для цього потрібно створити окремий трибунал. Малюська пояснив, що йдеться про окремий трибунал конкретно під російську агресію.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: