fbpx
Сьогодні
10:11 12 Лип 2022

Війська рф випустили ракети по Харкову, Миколаєву й Торецьку: захопили інститут "Асканія Нова", – ОВА

Фото: НикВести

У ніч на 12 липня російські війська випустили ракети по Миколаєву, дві ракети по Харкову, три ракети по Торецьку, обстріляли Слов'янськ

Про це інформує Рубрика, посилаючись на дані ОВА станом на 08:00 вівторка 12 липня.

До того ж, у Харківській та Донецькій областях багато загиблих та постраждалих внаслідок атак армії РФ.

Харків

Уночі росіяни випустили 2 ракети, впали на відкриту територію між будинками та адмінбудівлею. Проводиться огляд території.

"Цієї ночі ворог завдав чергового ракетного удару по Харкову. О 03:30 год дві ракети вдарили між будівлями у Шевченківському районі. Постраждалих немає", уточнив голова ОВА Олег Синєгубов.

По області окупанти обстрілювали Богодухівський, Ізюмський, Харківський райони.

У Золочівській громаді снаряд потрапив у приватний будинок, загинули 2 чоловіка. У м. Дергачах внаслідок обстрілу постраждали 3 особи, госпіталізовані.

Внаслідок обстрілів окупантів за добу на Харківщині загинули 7 осіб, постраждали – 34.

Луганщина

За ніч по позиціях українських бійців на адміністративному кордоні області завдано 4 ракетних удари, 8 артобстрілів та 3 мінометних.

В соцмережах повідомляється про початок окупаційною владою "перепису населення" м. Сєвєродонецька. Як зазначали раніше, в місті залишилось близько 10 тисяч мешканців.

Донеччина

Уночі не припинялася рятувальна операція у місті Часів Яр. Вдалося виявити й підняти з-під завалів ще кілька тіл, у тому числі 9-річного хлопчика.

На даний час зафіксовано: 9 людей врятували, 34 тіла підняли на поверхню (у т.ч. однієї дитини). Рятувальна операція триває.

У вівторок зранку – 3 ракетні удари по Торецьку, одна з ракет влучила у дитячий садок, дві інші – з'ясовують.

Вночі росіяни обстріляли Слов'янськ – влучили у приватний житловий будинок. Наразі відомо про 1 поранену людину.

За добу по області 9 загиблих і 2 поранених.

Миколаївщина

Зранку Миколаїв зазнав масованого ракетного обстрілу. Попередньо відомо про влучання у два медичні заклади та житлові будинки.

Внаслідок обстрілів 12 людей поранено, попередньо без жертв. Детальну інформацію уточнюють.

Баштанський район: ввечері та зранку, орієнтовно о 04:30 вівторка, – обстріли у Широківській громаді. Влучання були переважного поза межами населених пунктів та по відкритим територіям. Постраждалих немає.

Продовжуються обстріли сіл по лінії розмежування у Березнегуватській громаді. Інформацію щодо постраждалих і пошкоджень уточнюють.

Миколаївський район: 11 липня внаслідок обстрілів смт Первомайське Первомайської громади зазнало пошкоджень приватне сільське господарство, сільгосптехніка, житловий будинок. Постраждалих немає.

Херсонщина

Унаслідок обстрілів в області щоденно горять ліси та поля. Лище з початку липня надзвичайники зафіксували 75 пожеж на майже 300 тисяч гектарах.

Критична ситуація у цьому плані в Бериславському районі та населених пунктах, які межують із сусідніми областями.

Продовжується в області і нові призначення місцевих колаборантів. А також захоплення установ та навчальних закладів. ​​Зокрема, було захоплено інститут тваринництва степових районів "Асканія Нова".

В цілому ситуація в області критична.

Довідка

Інститут тваринництва степових районів імені М.Ф. Іванова "Асканія-Нова" розташований в смт Асканія-Нова Чаплинського району Херсонської області.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: