fbpx
Сьогодні
08:59 12 Лип 2022

Російська армія намагається захопити населені пункти на межі Луганської і Донецької областей, – Гайдай

Фото: Сергій Гайдай / Telegram

Російські загарбники наносять артилерійські та ракетні удари, щоб захопити невеликі населені пункти, розташовані на межі Луганської та Донецької областей, і блокувати міста

Про це повідомляє голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай у Telegram.

"Наші бійці тримають оборону і протидіють спробам росіян створити умови для майбутніх наступальних дій.

Однак під час "оперативної паузи" окупанти не припинили артилерійські та ракетні удари, намагаються захопити невеликі населені пункти, розташовані на межі Луганської та Донецької областей, аби блокувати великі міста. Щонайменше від 4 авіаударів потерпали села і селища 11 липня", зазначив очільник області.

Зі слів Гайдая, не припиняються і артилерійські обстріли – іноді вони тривають по 4-6 годин поспіль. Зокрема, 11 липня та вночі 12 липня було 8 артилерійських обстрілів та щонайменше три – мінометних.

Голова ОВА підкреслив, що загарбники завдають значних руйнувань житлу та інфраструктурі. Білогорівку, Рубіжне чи Верхньокам'янське вже майже не впізнати.

За словами очільника області, у Рубіжному за 3 місяці російські загарбники лише змогли обстежити житловий фонд. Але, попри їхні обіцянки на камери пропагандистських каналів, люди досі сидять без світла, води й газу.

Водночас в нещодавно окупованому Лисичанську почала "зникати" комунальна техніка. За словами Гайдая, її просто вивозять у невідомому напрямку.

Як повідомляла Рубрика, за даними Генштабу, росіяни безуспішно намагалися вести штурм в районах Мазанівки, Іванівки та Долини (Слов'янський напрямок).

Також Арестович заявив, що HIMARS змусили росіян відійти від лінії фронту.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: