fbpx
Сьогодні
21:06 07 Лип 2022

В ОБСЄ 43 країни засудили тортури та інше насильство росії у війні проти України

В ОБСЄ 43 країни-учасниці засудили тортури та інше насильство щодо цивільних та військових осіб під час агресивної війни росії проти України.

Відповідну спільну заяву виголосив очільник місії Данії в ОБСЄ Рене Дінесен під час засідання Постійної ради ОБСЄ у четвер у Відні, передає "Укрінформ".

"Ми глибоко занепокоєні звітами, які заслуговують на довіру, включаючи звіт першої місії у рамках московського механізму ОБСЄ до України, щодо ймовірного застосування тортур та жорсткого поводження, включаючи повідомлення про зґвалтування та інші форми сексуального насильства, а також насильницьких зникнень щодо цивільних осіб та членів збройних сил у ході агресивної війни росії проти України", – йдеться у заяві.

У ній було рішуче засуджено насильство, порушення прав людини та міжнародного гуманітарного права, а також наголошено на тому, що усі причетні до цього особи "мають бути притягнуті до відповідальності".

Спільну заяву з нагоди Міжнародного дня на підтримку жертв тортур підписали такі країни: Албанія, Андорра, Канада, ЄС та його країни-члени, Грузія, Ісландія, Ліхтенштейн, Молдова, Чорногорія, Північна Македонія, Норвегія, Сан Марино, Швейцарія, Туреччина, Україна, Об'єднане Королівство та Сполучені Штати Америки.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: