fbpx
Сьогодні
14:17 29 Чер 2022

Україна отримає допомогу від ЄС на відновлення довкілля

English version here

Фото: Рубрика

Фінансова допомога буде виділена в рамках програми Євросоюзу LIFE та в повному обсязі буде витрачена на реалізацію екологічних проєктів 

У п'ятницю 24 липня "Рубрика" зустрілась з  Віргініусом Сінкевічусом, Європейським комісаром з питань довкілля, океанів та рибальства. Черговий візит політичного діяча в Київ пов'язаний зі значною подією для України — приєднанням до програми Європейського Союзу LIFE.

"Тільки вчора ввечері було оголошено, що Україна отримала статус кандидата в ЄС, і я не можу уявити кращого способу розпочати існування зі статусом кандидата, ніж підписати угоду про приєднання України до екологічної та кліматичної програми LIFE. Загальний бюджет нашої програми – близько 5,5 мільярдів євро, і Україна тепер має прийняти частину цих коштів в повному обсязі для реалізації різних типів проєктів", — заявив Віргініус Сінкевічус. 

​​LIFE — це програма Європейського Союзу, присвячена виключно питанням збереження природи та кліматичних дій. За 30 років існування у її рамках успішно реалізовано понад 5600 проєктів у Євросоюзі та за його межами. Бюджет програми на 2021-2027 роки становить 5,43 млрд євро, що відповідає 0,48% загального бюджету ЄС.

Читайте повністю інтерв'ю з єврокомісаром з питань довкілля Віргініусом Сінкевічусом тут

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: