fbpx
Сьогодні
10:10 28 Чер 2022

Розвідка Британії повідомила про ознаки виснаження ресурсу російських сил

English version here

Характер і результати застосування росією бойових з'єднань під Сєвєродонецьком, як і ракет під час останньої серії ударів, свідчить про все більшу виснаженість ресурсу російських сил

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на огляд британської розвідки про війну в Україні за 28 червня.

У британській розвідці зазначили, що під час останньої серії ракетних ударів по всій території України з високою ймовірністю застосовувалися старі радянські ракети Х-22 і більш сучасні Х-101, які випустили з повітряного простору росії та Білорусі.

"Ця зброя призначена для враження цілей стратегічної важливості, проте росія продовжує витрачати їх у великій кількості для отримання тактичної переваги.

Так само, росіяни зібрали разом основні елементи шести різних армій, але змогли добитися лише тактичного успіху під Сєвєродонецьком. Збройні сили РФ все більше виснажуються", зазначають в огляді.

Британські розвідники також розповіли щодо подій на полі бою.

Вони відзначають, що українські військові продовжують закріплюватися у Лисичанську після відступу з Сєвєродонецька. Це місто розташоване на вищій місцевості.

"Українські військові продовжують завдавати шкоди російським командним центрам, завдаючи успішних ударів далеко вглиб тилу противника", згадують в огляді.

Раніше у Міноборони Британії зазначали, що найближчим часом росія все більше залежатиме від резервних сил, однак попри постійний дефіцит резервістів Москва поки неохоче сприймає ідею загальної мобілізації.

Також, розвідка Британії оцінює захоплення російською армією Сєвєродонецька як значне досягнення, проте це тільки одна з багатьох задач у заявленій меті РФ.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: