fbpx
Сьогодні
19:30 09 Чер 2022

Смертна кара для іноземців: Україна і Британія вважають незаконними і нікчемні вироки окупантів

ФОТО: "РИА Новости"

В Україні та Великій Британії вважають незаконним та нікчемним рішення окупантів про смертну кару для трьох іноземців, котрі захищали Україну в складі ЗСУ.

Про це повідомив речник українського МЗС Олег Ніколенко в коментарі УП, а також написала міністр закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс у Twitter.

"Т.зв. "судовий процес" над військовослужбовцями ЗСУ на окупованих українських територіях є нікчемним. Подібні публічні судилища ставлять інтереси пропаганди вище закону і моралі, підривають механізми повернення військовополонених. Український уряд продовжить докладати максимальних зусиль заради звільнення всіх захисників України", – зазначив Ніколенко.

"Я категорично засуджую вирок Ейдену Ейсліну та Шону Піннеру, яких тримають російські довірені особи на сході України. Вони військовополонені. Це фіктивний вирок, який абсолютно не має законності", – зазначила Трасс.

Спікер українського відомства наголосив, що усі іноземці, які воюють на українській території в складі ЗСУ, є військовослужбовцями ЗСУ.

За його словами, відповідно до міжнародного гуманітарного права, на них поширюється правовий статус комбатантів.

Всі військовослужбовці ЗСУ, які потрапляють в полон, користуються правами військовополонених, а ворогу забороняється вчиняти щодо них насилля, залякувати чи негуманно з ними поводитися

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: