fbpx
Сьогодні
17:42 09 Чер 2022

У так званій "ДНР" засудили до смертної кари трьох іноземців, які захищали Україну

English version here

ФОТО: "РИА Новости"

Терористи тимчасово окупованих територій Донецької області "засудили" до смертної кари трьох іноземних бійців, які захищали Україну.

Про це повідомляє прокремлівське російське видання "РІА Новини".

Так званий "верховний суд ДНР" ухвалив перший вирок іноземним бійцям, які воювали на боці України, яких вони називають "найманцями". Йдеться про британців Ейдена Асліна, Шона Піннера і марокканця Саадуна Брагіма.

Вони засуджені терористами до страти. Окупанти дали іноземним захисникам України місяць на оскарження "рішення" так званого суду. Бійців визнали винними у "вчиненні дій, спрямованих на захоплення влади та повалення конституційного устрою днр".

Довідка

Заступник голови Радбезу РФ Дмитро Медведєв заявив, що на іноземців, які захищають Україну від російських загарбників, не поширюються Женевські конвенції. За його словами, їх потрібно "денацифікувати насамперед".

Український Генштаб повідомляв, що усі іноземні бійці, які захищають Україну, є комбатантами (входять до складу Збройних сил і безпосередньо беруть участь у бойових діях – ред.) та мають відповідні права. Це означає, що вони захищені Женевською конвенцією.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: