fbpx
Сьогодні
23:23 09 Тра 2022

Зеленський назвав підписання закону про ленд-ліз для України історичним кроком

Фото: ОПУ

Президент України Володимир Зеленський подякував Президенту США Джо Байдену за підписання закону про ленд-ліз для України і назвав це історичним кроком.

Про це Зеленський написав у Твіттері.

"Вдячний Президенту США Джо Байдену і народу за підтримку в боротьбі за нашу свободу та майбутнє. Підписання сьогодні закону про ленд-ліз – історичний крок. Переконаний, що ми знову разом переможемо. І захистимо демократію в Україні та у Європі. Як і 77 років тому", – зазначив Зеленський.

Закон про ленд-ліз, який підписав президент США Джо Байден, допоможе українським воїнам перемогти російських загарбників.

Про це Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль написав у Телеграмі.

"Під час Другої світової війни ленд-ліз став одним з головних факторів перемоги антигітлерівської коаліції над нацизмом. Через 80 років історія повторюється. Президент США Джо Байден щойно підписав закон, який запроваджує програму ленд-лізу для підтримки України. Це означає більше озброєння та іншої допомоги для українських воїнів, аби перемогти російських окупантів", – зазначив Шмигаль.

Він додав, що постачання американської зброї тепер не буде обмежено жодними додатковими процедурами, що прискорить процес.

"Під час нашого візиту у Вашингтон ми переконували у необхідності такого рішення. Максимально підтримати Україну, аби зупинити нового агресора у Європі. Аби знову запанував мир і перемогли вільні люди та свобода", – додав Шмигаль.

Глава уряду висловив вдячність адміністрації президента США та союзникам України за підтримку.

"Україна обов'язково переможе", – додав Шмигаль.

Як повідомлялося, Байден підписав закон про ленд-ліз для України, який 6 квітня був ухвалений Сенатом США, а 28 квітня – Палатою представників. Документ дозволяє Президентові США використовувати програму ленд-лізу для прискореної передачі в Україну зброї, військової техніки, медикаментів, продуктів тощо. Передбачається, що країна-одержувач сплатить їхню вартість пізніше.

Програма ленд-лізу діяла під час Другої світової війни. Вона дала США змогу оперативно надавати союзникам зброю.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: