fbpx
Сьогодні
08:23 10 Тра 2022

Міноборони Британії заявив, що для путіна не може бути дня перемоги, лише безчестя і поразка в Україні

Для президента РФ путіна не може бути жодного дня перемоги, на нього чекає безчестя і поразка в Україні

Про це Глава Міноборони Британії Бен Воллес заявив під час промови в Національному музеї армії, фрагменти якої наводить Міноборони Британії, повідомляє "Європейська правда".

"Ми всі хочемо, щоб ця безглузда війна не відбувалася, але як переважна більшість світу ми не можемо стояти осторонь, залишивши Україну без засобів захищати себе", наголосив міністр оборони Британії.

"Погляньте на абсурдність російських генералів, блискучих у своїх парадних уніформах, медалях і нагородах. Вони є співучасниками. І для них, і для путіна не може бути жодного дня перемоги, тільки безчестя і неодмінна поразка в Україні", заявив Воллес.

Глава Міноборони Британії вказав на напади на мирних жителів, на жінок і дітей, а також на випадки сексуального насильства. Він сказав, що всі професійні солдати "повинні бути вражені" поведінкою російської армії.

Також Воллес додав, що дії російської армії "ганьблять" бійців країни часів Другої світової війни і закликав притягнути російських генералів до відповідальності.

Пізніше, виступаючи на окремому заході в Королівському коледжі Лондона, Воллес сказав, що "жорстокість" росії в Україні може надіслати "неймовірно небезпечний" сигнал, якщо путін досягне успіху.

Зі слів глави Міноборони Британії, це буде вказувати державам у всьому світі, що їм "просто потрібно бути більш жорстокими", ніж інші, щоб досягти своїх цілей.

"Якщо путін досягне успіху в Україні, то начувайтеся", сказав він.

Бен Воллес також заявив, що російський президент путін та його найближче оточення мають розділити ту саму долю, що й нацисти, які зазнали поразки та постали перед Нюрнберзьким процесом.

Як повідомляла, Рубрика, 9 травня президент США Джо Байден підписав закон про ленд-ліз для України.

"Джо Байден підписав закон про постачання Україні різних видів зброї за ленд-лізом. Підписаний 9 травня", – повідомили у Вашингтоні.

Ленд-ліз діяв під час Другої світової війни і давав США змогу оперативно надавати союзникам зброю та інше. Ленд-ліз означав перемогу над нацистами під час Другої світової. Він означає перемогу й над нацистами сучасності.

Як писала Рубрика, президент України Володимир Зеленський подякував Президенту США Джо Байдену за підписання закону про ленд-ліз для України і назвав це історичним кроком.

"Вдячний Президенту США Джо Байдену і народу за підтримку в боротьбі за нашу свободу та майбутнє. Підписання сьогодні закону про ленд-ліз – історичний крок.

Переконаний, що ми знову разом переможемо. І захистимо демократію в Україні та у Європі. Як і 77 років тому", – зазначив Зеленський.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: