fbpx
Сьогодні
12:57 12 Тра 2022

Україна робить все, щоб повернути маму 4-річної Аліси, яку були викрали окупанти під час евакуації з "Азовсталі", - Верещук

Україна робить все можливе для того, щоб повернути маму 4-річної Аліси, яку росіяни викрали під час евакуації з "Азовсталі" у Маріуполі

Про це розповіла віцепрем'єр-міністерка Ірина Верещук.

Як зазначила міністерка, вона особисто займається її визволенням.

"Я думаю, в неї усе буде добре. Принаймні зроблю все від себе залежне. І ми повернемо маму дитині. Це кричущий випадок. Це було дійсно на очах у ООН, у Червоного Хреста. Вони просили (відпустити жінку.— Ред.), але бачите — це не сталося.

Тим не менше, таких випадків дуже багато. І не тільки мама Вікторія, яка розлучена зі своєю донечкою.

Коли відбувається фільтрація — людей, які росіяни вважають неблагонадійними, їх затримують а потім віддають як обмінний фонд. Тобто вони йдуть як полонені", розповіла Ірина Верещук.

Як повідомляла Рубрика, чотирирічну дівчинку Алісу, яку російські загарбники розлучили з мамою під час евакуації, вже передали рідним.

Передісторія

Як раніше писала Рубрика, дівчинку розлучили із мамою під час евакуації. Про це повідомили захисники Маріуполя. Вони попросили світову спільноту втрутитись і повернути дитині маму.

Пізніше, омбудсмен Денісова зазначила, що дівчинку тимчасово прихистила у себе працівниця Запорізької військової адміністрації.

Також вона додала, що рідних Аліси вже розшукали і незабаром малечу передадуть на виховання її рідним, які перебувають у більш безпечному регіоні України.

Про долю матері Аліси відомо лише, що її окупанти відправили у фільтраційний табір. Про те, де саме зараз жінка, поки немає інформації.

Нагадаємо, що саме Аліса – це та дівчинка, яка кілька тижнів тому передала щемливе послання з бомбосховища заводу "Азовсталь". Малеча просила, щоб її евакуювали зі знищеного росіянами міста.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: