fbpx
Сьогодні
07:58 28 Кві 2022

Палата представників США ухвалила законопроєкт про направлення російських активів на користь України

Фото gettyimages.com

Палата представників США ухвалила символічний законопроєкт, за яким можна продати заморожені предмети розкоші російських підсанкційних олігархів, а кошти спрямувати на допомогу Україні

Про це інформують NYT, голова ОП Андрій Єрмак, пише Рубрика.

За законопроект HR 6930 проголосували "ЗА" 417 конгресменів.

Як зазначають у виданні, законопроект передбачає положення, відповідно до яких кошти, які були або будуть конфісковані у іноземних осіб, на які накладено американські санкції, мають спрямовуватися на відбудову України.

А також на надання гуманітарної допомоги її населенню та інших видів допомоги, включно з військовою допомогою.

NYT пише, що цей законопроект не має обов'язкової сили, але його ухвалення відобразило бажання обох партій на Капітолійському пагорбі, щоб президент обійняв агресивнішу позицію.

Це сталося після того, як генеральний прокурор Меррік Гарланд заявив у Сенаті, що адміністрація звернеться до Конгресу з проханням про розширення повноважень щодо конфіскації та ліквідації російської власності.

"Ми підтримали б законодавство, яке дозволило б, щоб частина цих грошей йшла безпосередньо в Україну",  сказав Гарленд комітету з асигнувань у вівторок.

Сенатор Чак Шумер, демократ від Нью-Йорка та лідер більшості, консультується з адміністрацією Джо Байдена з цього питання і хотів би включити положення, що дає президенту право розпродувати захоплені російські активи, до закону про надсилання додаткової допомоги Україні.

Зазначається, що цей крок практично безпрецедентний і призведе до значного розширення президентських повноважень щодо санкцій.

Для набуття чинності законопроект має бути ухвалений Сенатом та підписаний Байденом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: