fbpx
Сьогодні
09:50 27 Кві 2022

Міністерство оборони США створило у Німеччині центр контролю за військовою допомогою Україні

Пентагон створив центр управління для координації постачання та оптимізації доставки військової допомоги Україні у німецькому Штутгарті, в зоні відповідальності Європейського командування США

Про це повідомив журналістам високопосадовий представник міністерства оборони США у вівторок, повідомляє  CNN.

Як зазначив високопосадовець, Центр ECCU базується у штаб-квартирі європейського командування США у Штутгарті, ним керує американський військовий генерал з двома зірками.

Також чиновник додав, що цей центр тісно співпрацює з міжнародним координаційним центром донорів, або IDCC, яким керує генерал зі Великої Британії.

"Центр було створено для підтримки зусиль цієї системи безпеки", наголосив високопосадовець.

Зі слів чиновника, до центру управління, поряд із персоналом США, входять співробітники з 15 інших країн.

Цей центр управління також керуватиме мережею з більш ніж 40 країн-партнерів та союзників, які зустрілися у Німеччині раніше у вівторок на авіабазі "Рамштайн" та надають допомогу Україні.

Як заявив раніше у вівторок міністр оборони США Ллойд Остін, нова група союзників збиратиметься регулярно раз на місяць.

Остін також зазначив, що США "зрушать небо і землю" для підтримки України.

Як повідомляла Рубрика, 26 квітня на авіабазі "Рамштайн" у Федеретивній республіці Німеччина відбулася зустріч голів оборонних відомств понад 40 держав, присвячена військовій допомозі Україні.

Як заявив міністр оборони США Ллойд Остін, війна вступає у нову фазу, тож партнери мають допомогти Україні захиститися від російської агресії.

"Це історична зустріч. Ми, представники понад 40 країн, тут, щоб допомогти Україні побороти несправедливу російську агресію", сказав Остін.

"Україна щиро вірить, що може перемогти, і в це віримо всі ми", підкреслив голова Пентагону.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: