fbpx
Сьогодні
09:44 26 Кві 2022

Лавров заявив, що російсько-українська війна закінчиться підписанням договору, але є умови

Російсько-українська війна закінчиться підписанням договору, але все залежатиме від перебігу бойових дій

Про це міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив у прямому ефірі російського пропагандистського "Першого телеканалу".

"Як у будь-якій ситуації, коли застосовуються збройні сили, звичайно ж, все закінчиться договором, але параметри цього договору будуть визначені тією стадією військових дій, під час якої цей договір стане реальністю", зазначив Лавров.

Міністр закордонних справ РФ додав, що росія нібито дуже позитивно сприйняла пропозиції України, які їй передали під час очного раунду перемовин у Стамбулі 29 березня.

Лавров наголосив, що ті пропозиції враховували низку питань, до яких ревно ставиться російська влада – зокрема позаблоковий статус України.

Пізніше він міністр МЗС росії зазначив, нібито в переговорний процес втрутилися США та Велика Британія.

Як повідомляла Рубрика, росія буцімто надіслала офіційну відповідь на пропозиції України, які передали в Стамбулі 29 березня, але не отримала відповідь.

Російський міністр твердить, що після зустрічі в Стамбулі українська делегація начебто змінювала формулювання своїх пропозицій.

"У стамбульському документі було сказано, що "в Україні не буде жодних військових баз іноземних і не будуть проводити навчання за участю іноземних збройних сил, крім як за згодою всіх країн-гарантів цього договору, включаючи росію" – було написано прямо.

У тому варіанті, який вони нам дали за нашою позитивною реакцією, значилося: "жодних навчань, окрім як за згодою більшості країн-гарантів".

Різниця є? Про те й мова.

Ось так вони вчинили і за низкою інших пропозицій, які вони внесли до Стамбула", пояснив Лавров.

Довідка.

21 і 22 квітня українська та російська делегації провели раунд перемовин у відеоформаті після тривалої паузи, що підтвердили глави делегацій з обох сторін.

Водночас Лавров заявив привселюдно, що переговори "застопорились".

Президент Володимир Зеленський застеріг росіян, що в разі знищення українських захисників у Маріуполі або проведення так званого "референдуму" на Херсонщині – Україна вийде з усіх переговорних процесів.

Як раніше писала Рубрика, 20 квітня Пєсков сказав, що Україні передали реакцію росії у відповідь на пропозиції України, презентовані 29 березня в ході очного раунду перемовин у Стамбулі.

Він додав, що "м'яч на боці України".

Зеленський відреагував, що він непогано грає у футбол, але для цього треба, щоби було дві команди і був м'яч. Він пояснив, що жодного проєкту документу чи письмових пропозицій від Росії не надходило, як наполягав Пєсков.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: